Historické farmárske a remeselné trhy pod hradom v plaveckom Podhradí 6. a 7. 10. 2018

[:sk]Pozývame Vás na Historické farmárske a remeselné trhy pod hradom, ktoré sa uskutočnia 06.a 07.10.2018 na lúke pod Plaveckým hradom na strelnici Štimberk v Plaveckom Podhradí. Stredoveké, zamerané na rodiny s deťmi.
Na lúke vyrastie stredoveký vojenský tábor, kde môžte nazrieť do života v stredoveku. Súčasťou budú remeselníci, dobová vináreň, potulná čajovňa a dobová kuchyňa. Atrakcie pre deti, Lukostreľba, kušostreľba, vrhacie a palné zbrane. razenie mincí a mnoho ďalšieho. Dominantou tábora bude veľký slamený hrad Slamburg /mimochodom postavený zo 40 !!! veľkých balíkov slamy/, ktorý jedna skupina detí bude brániť, druhá skupina dobýjať, zapojiť sa môžu aj rodičia. Tešiť sa môžte na šermiarske a divadelné vystúpenia skupín historického šermu „Vir fortis“, „Fringia“ a majstra Petra Kozu nestora československého šermu, dobovú hudbu a tance. Vozenie na koňoch, v koči a na ťave. Večer zakončíme pri vatre ohňovou šou….
Lúka je ako stvorená na piknikovanie. občerstvenie zabezpečia Kráľova pečená hovädzinka, chovateľ špičkového bio mäska spol. EuroGen,s.r.o. , poľovnícky guláš, grilované oštiepky priamo od syrára, pivovar Šandorf Prievaly, Stredoveká čajovňa, rodinné vinárstvo Heger a pražiareň kávy Colonial Cafe a ďaľší…..
Na Farmárskom a remeselnom trhu nájdete len kvalitných prvovýrobcov, žiadnych priekupníkov a „vetešníkov“. Mnohí budú svoje remeslo predávané z pokolenia na pokolenie priamo na mieste predvádzať. Postupne Vám budeme na tejto stránke jednotlivých výrobcov, ktorých si pre ich prístup a kvalitu výrobkov veľmi vážime, prestavovať.
Súčasťou trhov bude i výstup na Plavecký hrad spojený s dobýjaním hradu a prehliadka hradu s výkladom.
Príďte stráviť pohodový deň s bohatým celodenným programom v malebnom prostredí Malých Karpát.
Všetko neprezradíme. Tešíme sa na Vás !

plagat farmarske 40xA2[:]