,

Kvasný Jablčný ocot „živý“.

[:sk]NOVINKA:
Kvasný Jablčný ocot „živý“.

0,5 l
Leto je obdobie výroby octu tradičnom metódou: ovocie – šťava – víno – ocot. Koniec leta je tu a predstavujeme Vám nový jablčný ocot.
Vyrobený zo 100 % prekvasenej jablkovej šťavy. Výber odrôd jabĺk sa podpísal na jeho krásnej sýto žltej farbe. Hoci je silný – celkové kyselinky 13,2 % (kyselina octová 9,2%) – je jemný v chuti. Odporúčame ho riediť s vodou v pomere 1:1. Vysoké kyselinky, zvyškový alkohol – 8,5 % a nízke cukry 0,2 g/l rozhodli, že sme ho ponechali „živý“, t.j. tepelne neupravený a bez konzervačných látok. Len filtrovaný.
Prečo je tento ocot tak cenený?
Je ideálny pri detoxikačnej kúre. Pomáha pri čistení krvi, podporuje tvorbu červených krviniek. Veľmi dobre vplýva na tráviacu sústavu – zlepšuje metabolizmus, posilňuje trávenie a pôsobí dezinfekčne proti črevným parazitom. Jablčný ocot sa v posledných rokoch dostal do povedomia aj ako úspešný pomocník pri chudnutí. V týchto prípadoch sa odporúčajú 1-2 lyžičky jablčného octu v pohári vody ráno pred jedlom.
Použitie v kuchyni ako klasická zálievka čerstvých šalátov, na okyslenie jedál. Je to zároveň aj 100% ekologický čistiaci prostriedok – môžeme ho použiť v domácnosti ako čistič chladničky, dreva či sanity v kúpeľni/kuchyni. Môžu sa s ním umývať aj vlasy – ocot im dodá krásny lesk a pevnosť. Vlasy opláchnite zriedeným octom v troške vody, nechajte pár minút pôsobiť a zmyte.

kvasný jablčný ocot zivy 2018[:]