Šípkové ľadové ovocné vína

Šípkové ovocné vína patria medzi vlajkovú loď nášho vinárstva. Všetky robíme ako ľadové. Zber začína v januári a končí začiatkom marca, v závislosti od počasia.

Šípky oberáme ručne v mrazoch, čistíme ich, aby sme eliminovali nežiadúce tóny a našim unikátnym spôsobom spracúvame.  Vznikajú luxusné vína so sladkou medovou aromatikou, jantárovou až oranžovou farbou, v chuti  s tónmi fíg, ďatlí, citrusov. Každý ročník, dokonca i mesiac zberu je odlišné víno. Prečo? Lebo my nevyrábame z koncentrátov, ale z ručne zberaných zmrznutých šípok.

Niektoré šípkové vína ďalej nechávame dozrieť v barikových sudoch. K týmto vínam sa najlepšie hodí zretie v slavónskom dube s vypálenosťou od slabej až po silnú, ktore vínu dodávajú lahodné tóny vanilky, tabaku a dymové tóny. Kupážou týchto vín vznikajú naše najlepšie ľadové šípkové vína, ktoré zberajú ocenenia šampión na vinárskych súťažiach s medzinárodnou účasťou.

Barikové šípkové vína sú vzácne vína na mimoriadne príležitosti: na slávnostné prípitky, oslavy, alebo na Vianočný stôl. Krásne sa snúbia s kvalitným tabakom. Podvečerné fajčenie fajky s kvalitným tabakom na verande so svojím štvornohým chlpáčom, či spoločné chvíle s priateľmi s kvalitnou cigarou budú nezabudnuteľným zážitkom, ak sa spojí s pohárom nášho barikového šípkového vína. Dym charakter vína zmení, ale pri šípkovom víne sa jednotlivé nuansy tohto vína, ako i dymu zvýraznia. Neveríte? Vyskúšajte.

Každé naše mimoriadne víno dostane meno. V tejto kategórii to je bariková Maria Theresia, r. 2016  a Šípková Ruženka, v ktorej edícii vznikol už tretí ročník.

Našu aktuálnu ponuku šípkových vín nájdete: https://ovocinarhrehor.sk/obchod/ovocne-vina/oranzove-2/

Tu si môžete prečítať „skutočný príbeh“ Šípkovej Ruženke:)

1. časť….

 

2. časť….

 

3. časť….