Poďakovanie…

Ťažko sa mi píše z pozície firemnej. Veď si moja Láska, Múza, moje Všetko.
Mal som tú česť a šťastie spoznať vzácneho človeka Sašku Hurbanovú. Toľko dobrého nám zanechala, že sa to nedá ani všetko spomenúť. Keď vstúpila, všetko sa rozžiarilo, slniečko. Nádherná dáma, vždy elegantná. Múdra, vzdelaná. Vedela ľudí vnímať. S každým vedela nájsť spoločnú reč, komunikovať na úrovni. K zákazníkom vždy milá a usmiata. Mala rada umenie, renesancia bola jej srdcovka. Mala neskutočný vkus (teda až na mňa). Precízna, dokázala donekonečna riešiť každý detail, všetko muselo byť dokonalé. Nové etikety, ktoré zákazníci tak často chvália, sú jej rukopis. Vizuál octov. Edícia Dekameron. Naše nové logo – ovocie a kvety vo fľaši je jej nápad. Nakreslila ho vlastnoručne. Toľko som sa s ňou nahádal, keď chcela aby boli plody dokonalé guľaté. Som rád, že logo ostalo umelo neupravené, tak, ako ho nakreslila.
I zmena názvu firmy na „Ovocinár Hrehor“. Povedala: „Máš hrdé a krásne meno, tak prečo nie je v názve firmy ?“
Bol som nadšený, keď sa rozhodla odísť z bývalého zamestnania a vstúpiť do firmy. „Budeme spolu vinárčiť.“ A potom firma vystrelila ako nikdy predtým. ja som pochopil, že úspech je v správnom týme. A ja som mal tú najlepšiu….
Bolo ľahké pri nej tvoriť vína. Pre úžasnú, nádhernú ženu, plnú života. Vedela skvelo trafiť čo presne cíti vo víne. Someliérsky kurz už ale nedokončila. Bola na to ako stvorená. Možno i preto tak rada varila. Kto ochutnal, vie.
Vždy ju trápilo, keď som sa ako hovorila s niečím ťažkým „pupčil“. Toľko sme investovali do technológií ako nikdy predtým, aby mi uľahčila prácu. Nové spôsoby výroby a prístupy. Potrebovali sme sa naučiť o octoch, zabukovala letenky do Modeny a už sme chodili po octárňach.
Prišla kríza. Saška sa ukázala ako sporovlivá, nemala problém žiť skromne. Každú korunu tri krát otočila a zvážila. Keď sme si nemohli dovoliť kúpiť, len sa usmiala. Naopak, vytvorila nové web. stránky a rozbehla eshop. To nás zachránilo.
Posledné mesiace žiadne voľno iba práca, nonstp. Unavená, ale ťahali sme za jeden povraz. I v ťažkých chvíľach sa vedela krásne usmiať. Tešil som sa, že od augusta sa to už otočí a bude nám lepšie.
Zrazu tu nie je. Anjel odišiel tak náhle. Jej nežné múdre oči a krásny úsmev. Víno pre ňu „Úsmev ženy“ – venované pre ženu s najkrajším úsmevom – už jej nenalejem…
(Ten príbeh čo je na etikete tohto vína som napísal po našom prvom rande.)
Sašenka, z celého srdca Ti ďakujem ! Za všetko !