Historické farmárske a remeselné trhy pod hradom

[:sk]Pozývame Vás na Historické farmárske a remeselné trhy pod hradom, ktoré sa uskutočnia v sobotu 07.10.2017 na lúke pod Plaveckým hradom na strelnici Štimberk v Plaveckom Podhradí. Stredoveké, zamerané na rodiny s deťmi.
Na lúke vyrastie stredoveký vojenský tábor s dobovou kuchyňou a čajovňou. Postavíme veľký slamený hrad, ktorý jedna skupina detí bude brániť, druhá skupina dobýjať, zapojiť sa môžu aj rodičia. Lukostreľba, kušostreľba, vrhacie a palné zbrane. Atrakcie pre deti, razenie mincí. Tešiť sa môžte na šermiarske vystúpenia skupiny historického šermu „Vir fortis“ a dobovú hudbu a tance od „Marnátosnaha“. Vozenie na koňooch, v koči a na ťave.
Piknikovať môžte pri grilovaní oštiepkov priamo od chovateľa a špičkového bio mäska priamo od spol. EuroGen,s.r.o. Šermiari Vám mäsko ugrilujú na dobovom grile. Občerstvenie zabezpečí pivovar Šandorf Prievaly, Stredoveká čajovňa, rodinné vinárstvo a pražiareň kávy.
Na Farmárskom a remeselnom trhu nájdete len kvalitných prvovýrobcov, žiadnych priekupníkov a „vetešníkov“. Mnohí budú svoje remeslo predávané z pokolenia na pokolenie priamo na mieste predvádzať. Postupne Vám budeme na tejto stránke jednotlivých výrobcov, ktorých si pre ich prístup a kvalitu výrobkov veľmi vážime, prestavovať.
Súčasťou trhov bude i výstup na Plavecký hrad s výkladom.
Príďte stráviť pohodový deň s bohatým programom v malebnom prostredí.
Všetko neprezradíme. Tešíme sa na Vás !
plagat hist. farm a remeselne trhy pl. podhradie[:]