Krst nového CD naším vínkom…

Krst albumu „Posledný strom“…
Je pre nás veľkou cťou, že na podujatí „Pasekanie 2020“ kapela Strigôň krstila svoj nový album „Posledný strom“ práve naším vínom.
Keď som dozvedel, že naším vínom sa bude krstiť ich album, skoro som odpadol. Práve ich hudba ma pred pár rokmi na Pasekaní priviedla k takémuto hudobnému žánru. Takže im vďačím za veľa. Krstilo sa ovocným vínom „Staré čerešňové“. Popravde chuťovo máme určite lepšie, ale toto víno je unikátne svojím príbehom.
Je vyrobené z plodov starých stromov čerešní. Pán ktorý mi ich dovolil obrať mi rozprával ako kedysi na tom mieste býval majer, kde sa kone preháňali. Dnes je tam pole a po obvode húština, z ktorej trčia obrovské stromy. Práve tieto staré čerešne. Napoly suché. Ani ich človek neoblapí. „Keď som bol malý chlapec, lozili sme po týchto veľkých stromoch a čo si pamätám, sú stále rovnaké.“ mi starý pán povedal a tieto slová sú i na etikete tohto vína. Iba dodávam, majme v úcte staré stromy, týchto pamätníkov starých časov.
A práve Strigôni sú pre mňa ako taký starý strom, ktorý nám dáva posolstvo z dávnych čias. Myslím, že i keď sa naše kosti rozpadnú v prach, ich krásna hudba tu stále bude stále znieť.
Želám im veľa úspechov a aby ostali stále takí skvelí ľudia akí sú.
Ďakujeme !!!