Rok 2020….

Rok 2020….
Aký bol ? Prvé mesiace v roku patrili tradične zberu šípok. Paradoxne ročník 2020 medzi šípkovými vínami nebude, všetko išlo na výrobu šípkového octu. Rez stromov v sade a kurzy rezu.
Prišla korona, tak sme dali ceny vín na minimum. Prežili sme, čo je super, ale ostala prázdna pivnica i peňaženka. Tak sme v lete, keď už boli podujatia ako tak povolené, všetky peniaze investovali do výroby. Kupovali sme technológie i ovocie. Vyrábali, alebo predávali sme každý deň. Prvý voľný deň v lete bol niekedy v septembri. Zber a spracovanie, sme si urobili ako oslavu s priateľmi. Sú to nezabudnuteľné zážitky nedočkavo čakať v lete v noci pod hviezdami na prvé mladé víno ako vyteká z lisu, aké asi bude ? Na stretnutia zo starými priateľmi na podujatiach, teším sa na to celý rok.
Koniec leta a jeseň sme vína finalizovali. Flašovali ich profíci zo spol. Lipera. Dokončili sme neskutočných 18 druhov vín, 14 druhov sme nafľašovali na fľašovanie 4 druhov už neostali v decembri financie. Ďalšie sú v procese výroby. Koniec roku už tradične patrí trhom, kedy sa mali investície z leta vrátiť.
Korona nám opäť zmenila plány. Nakoniec, tak ako na jar, pomohol nie štát, ale naši zákazníci. Jednotlivci, skupiny historického šermu ale i firmy nákupom výrobkov na Vianočné balíčky. Tiež všetci tí, ktorí nám umožnili predaj.
Všetkým Vám priatelia zo srdca ĎAKUJEME !
Bol to náročný, pracovitý, ale nakoniec úspešný rok.