Dve víkendové podujatia na hrade Beckov…“In vino veritas, in astra tiež“ a „Vo víne sú hviezdy“

In vino veritas, in astra tiež ……………  21. 5. O 9:00 – 22. 5. O 18:00

Tento víkend sa bude niesť v znamení vína a hviezd – už tradičné večerné podujatie Vo víne sú hviezdy bude doplnené denným programom pre deti aj dospelých.

Okrem Ovocinára Hrehora budete môcť na hrade ochutnať aj vína podľa stredovekých receptúr z rodinného vinárstva Heger, či vína skalického vinárstva Víno Hladký. Nebude chýbať ani výstava stredovekej kuchyne, aktivity pre deti, lukostreľba a tradičná remeselná výroba.
Pre deti je pripravená pátračka o astronómii, v ktorej sa naučia používať astroláb, či gnomón, spoznajú hviezdnu oblohu, ale tiež sredovekú astronómiu. Taktiež zistia čosi o stredovekom vinárstve a o tom, ako v beckovskom panstve naprieč storočiami fungovala výroba vína či krčmy.
Vo víne sú hviezdy……………….. SOBOTA O 19:30 – 0:00
Štvrtý ročník večerného podujatia sa opäť bude niesť v znamení dobrej hudby, fantastického vína a nočnej oblohy.
V sobotňajšiu májovú noc sa môžete tešiť na koncert skupiny Colorful People a pozorovanie nočnej oblohy ďalekohľadom za asistencie hvezdára a nebude chýbať ani premietanie filmov o tajoch slnečnej sústavy a hviezd v planetáriu.
Vinársku časť programu odštartuje somelier svojím výkladom spojeným s ochutnávkou vín. Tento rok môžete počas celej noci ochutnať vína štyroch rôznych vinárstiev – Ovocinár Hrehor, Víno Hladký, Čachtické chotáre a vinárstvo Heger.
Počas celej noci si budete môcť vychutnať atmosféru hradu, stredovekej krčmy, či niečo chutné k dobrému vínu zjesť.
Program:
19:30 otvárajú sa hradné brány
20:00 Colorful People
20:30 výklad someliera a ochutnávka vín
21:00 Colorful People
21:30 – 00:00 premietanie v planetáriu, pozorovanie nočnej oblohy s hvezdárom