Degustórium 2022…

Degustórium 2022…
veľký sviatok milovníkov kvalitného jedla. V nedeľu 22. 5.2022 (od 9:00 do 18:00) v bratislavskej Starej tržnici. Jedla vyrobeného z lokálnych, čerstvých surovín najvyššej kvality, dopestovaných udržateľným spôsobom, férovo ohodnotené. Som veľmi rád a hrdý, že sme súčasťou hnutia Slow Food. Ich myšlienky so mnou rezonujú.
Naše ovocné vína a octy vyrábame z ovocia, ktoré pestujeme ekologicky, teda bez postrekov. Nepoužívame ani bio postreky. Žiadne. Ovocie ktoré kupujeme certifikát bio nemajú. Často sú to drobní pestovatelia, pre ktorých je takéto pestovanie blízke ich povahe a administratívne nechcú byť zaťažovaní. Tu je pre mňa dôležitá osobná skúsenosť. Som presvedčený, že iba ekologické poľnohospodárstvo je našou budúcnosťou.
Naše ovocné vína vyrábame z ovocia, nie z koncentrátov, ako to robia veľkí producenti. Každý plod oberáme prebierkou, ručne umývame. Sú od suchých po ľadové zbery, niektoré vyrábame na Slovensku jediný.
Naše ovocné octy sú „živé“, teda tepelne neupravené počas celého procesu výroby a sú bez konzervantov. Majú v sebe živé kultúry preto majú probiotický účinok. Tiež antiseptický. Odporúčam ich užívať za surova, teda napr. do šalátov, alebo ráno za lyžičku, aby Vám dobre fungovalo zažívanie. Nejedná sa o pozitívne účinky jablčného octu, ale „živých“ octov. A presne takéto octy vyrábame. Väčšinu z nich vyrábame na Slovensku jediný. Sú to úplne iné octy ako balzamikové. Tie sú delikátne, ale tepelne upravené už na začiatku výroby, tiež obsahujú konzervanty. Toto v našich octoch nenájdete.
Príďte zažiť nové chute a vône. Doprajte si kvalitu ! Tešíme sa na Vás pri našom stánku !