Pre všetkých milovníkov dobrého tabaku, cigár…

Pre všetkých milovníkov dobrého tabaku, cigár…
K pôžitku z fajčenia cigary, alebo fajky s obľúbeným tabakom patrí dobré pitie. Kvalitná whisky, brandy, alebo rum je klasika.
Objavte nový zážitok spojením kvalitného tabaku a našich ľadových šípkových vín.
Šípkové ovocné vína patria medzi vlajkovú loď nášho vinárstva. Všetky robíme ako ľadové. Zber začína v januári a končí začiatkom marca, v závislosti od počasia. Oberáme ich ručne v mrazoch, čistíme ich, aby sme eliminovali nežiadúce tóny a našim unikátnym spôsobom spracúvame. Vznikajú luxusné vína s jantárovou farbou, sladkou medovou aromatikou, v chuti s tónmi fíg, ďatlí, citrusov. Niektoré šípkové vína ďalej nechávame dozrieť v barikových sudoch. K týmto vínam sa najlepšie hodí zretie v slavónskom dube s vypálenosťou od slabej až po silnú, ktoré vínu dodávajú lahodné tóny vanilky, tabaku a dymové tóny. Kupážou týchto vín vznikajú naše najlepšie ľadové šípkové vína, ktoré zberajú ocenenia na medzinárodných vinárskych a gastro súťažiach.Každý ročník, dokonca i mesiac zberu je odlišné víno. Prečo? Lebo my nevyrábame z koncentrátov, ale z ručne zberaných zmrznutých šípok.
Barikové šípkové vína sa krásne snúbia s kvalitným tabakom. Podvečerné fajčenie fajky na verande so svojím štvornohým chlpáčom, či spoločné chvíle s priateľmi s kvalitnou cigarou budú nezabudnuteľným zážitkom, ak sa spojí s pohárom nášho šípkového vína barrique. Dym charakter vína zmení, ale pri šípkovom víne sa jednotlivé nuansy tohto vína, ako i dymu zvýraznia. Neveríte? Vyskúšajte.
Ponúkame Vám ovocné víno šípkové ľadové „ŠÍPKOVÁ RUŽENKA“, „WILD ROSE“, r. 2023, zber jan., febr. 2023, barrique light